Trombone Dag 2017

Workshop Trombonedag 2017 (voor trombonisten van alle niveaus!)

https://www.adams-music.com


Trombonedag 6 mei 2017

Op zaterdag 6 mei 2017 organiseert Stichting Limburgs Trombone Ensemble i.s.m. Adams Muziekcentrale een trombonedag m.m.v. Martin Schippers (NL), Thomas Horch (D), Armin Bachmann (CH), Lode Smeets en nog een aantal n.t.b. gastdocenten.

Voorlopig programma van deze dag is als volgt:

09:00  ADAMS open + aanmelden deelnemers

09:30  voorstellen docententeam

09:45  workshop deel 1 ( o.a. warm-ups, ademhaling, basics )

11:00  korte pauze

11:15  workshop deel 2 ( o.a. ook individuele lessen )

12:15  LUNCH verzorgd door ADAMS

12:45  recital David Rey, solo trombonist Brussels Philharmonic ( o.v.b. )

13:15  workshop deel 3 ( ensemble-spel ) 

15:15  korte pauze

15:45  presentatie voor alle deelnemende groepen

16:20  korte pauze

16:30  slotconcert van het Limburgs Trombone Ensemble o.l.v. Martijn Pepels 

Toegang tot dit concert is voor iedereen mogelijk , dus niet alleen voor de deelnemers !! 

Programma

* Fanfare                                Simon Hall

* Niry Fide Xemy                     Nicola Ferro m.m.v. Armin Bachmann, trombone

* Colores                                Steven Verhelst m.m.v. Martin Schippers, bastrombone

* Love feast of the Apostles     R.Wagner


17:30 EINDE


Aanmelden:

Interesse in deelname?  Meld je dan hier aan.  
Voor meer informatie raadpleeg de website of neem contact op met 

Sandor Hendriks + 0031(0)6 55 872 998  of sandorhendriks@home.nl of lte@hotmail.nl


Docententeam trombones dag 2017


Thomas Horch – Symphonieorchester van de Bayerische Rundfunk

Martin Schippers – Koninklijk Concertgebouworkest

Armin Bachman – Internationale solist en docent, trombonist Slokar Quartet

Sandor Hendriks – Philharmonie Zuidnederland

Bram Peeters – Nederlands Balletorkest

Lode Smeets - Philharmonie Zuidnederland


Thomas Horch  www.thomashorch.com

Thomas Horch was eerst student bij Hans Kuhner en later bij Prof. Branimir Slokar in Keulen. Hij werd tijdens zijn studie al op    22-jarige leeftijd uitgenodigd om bij de Berliner Philharmoniker te komen spelen o.l.v Herbert von Karajan. In 1990 ging Dhr. Horch naar het Symfonieorkest van de Bayerische Rundfunk in München, nadat hij de 1ste Duitse trombonist was die in de prijzen viel tijdens de ARD International Music Competition.

Hij speelde reeds over de hele wereld met de meest vooraanstaande dirigenten, zoals o.a. Carlos Kleiber, Seiji Ozawa, Sergiu Celibidache, Bernard Haitink, Ricardo Muti, Sir Georg Solti, Claudio Abbado, Sir Simon Rattle, Zubin Meta, Sir Colin Davis, Lorin Maazel, Mariss Jansons and Leonard Bernstein.

Hij deed veel kamermuziekervaringen op bij o.a het German Brass Ensemble en het Münchner Posaunenquartet. Zijn pedagogische ambities brachten hem naar Japan, USA en tal van andere Europese steden. Hij is Professor für Posaune aan de Musikhochschule München.


Martin Schippers, trombonist Koninklijk Concertgebouw Orkest Amsterdam ( zie ook www.concertgebouworkest.nl )

Op 7-jarige leeftijd begon Martin Schippers (Enschede, 1982) zijn muzikale carrière op tenortuba en kreeg hij les van opa Schippers. Op 15-jarige leeftijd stapte hij over op trombone en kreeg hij les van zijn oom, Hans Schippers. Twee jaar later ging hij studeren aan het Rotterdams Conservatorium. In zijn tweede jaar op het conservatorium werd hij benoemd tot tweede trombonist bij het Radio Filharmonisch Orkest. Vanaf 2005 was hij solotrombonist van de Radio Kamer Philharmonie. Sinds april 2009 is Martin tweede/bas trombonist bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Als lid van o.a. het New Trombone Collective (tot 2010) en het International Trombone Ensemble heeft hij op veel Internationale podia gestaan. Martin is de laatste jaren uitgegroeid tot een veelzijdige muzikant en is op meerdere instrumenten en in verschillende muziekstijlen actief.Armin Bachmann www.arminbachmann.ch


 "Als de energie verklankt wordt, en de passie als een melodie wordt gespeeld, dan voel ik me gelukkig." 

Met deze uitdrukking van Armin Bachmann wordt een groot deel van zijn passie weergegeven. Hij was trombonist in vele orkesten in Europa, lid van talrijke kamermuziekensembles zoals Swiss brass consort ensemble en Duo Pazzo München. Professor aan de Hochschule für Musik "Franz Liszt" in Weimar, met master classes in Tokio, Parijs, Manchester, Wenen, München, Helsinki, Lugano etc., directeur van de muziek school regio Burgdorf. 

Daarnaast heeft Dhr. Bachmann meer dan 45 CD-opnames gemaakt, live optredens op radio en TV-stations, wereld premières van diverse hedendaagse werken, gepassioneerde Alphorn spelers en casual - Euphonium. Sinds 1983 lid van het beroemde Slokar trombone Quartet waarmee hij samen met zijn voormalig leraar Branimir Slokar over de hele wereld reist en speelt. Het kanton Solothurn Armin Bachmann werd in 2012 bekroond met de prijs voor muziek. Armin Bachmann leeft zijn passie!


Sandor Hendriks ( zie ook www.ltetrombones.nl )

Sandor Hendriks (1974) begon op 7-jarige leeftijd als bugelist bij de fanfare St.Wiro in het Reutje. Hij verruilde dit instrument op 13-jarige leeftijd voor de trombone. Begon in 1992 aan zijn trombonestudie aan het Maastrichts Conservatorium, en behaalde zijn Master aan de Musikhochschule  Aachen. Tijdens deze studie was Sandor in het  seizoen 1998 – 1999 werkzaam bij de Duisburger Sinfonikern – Deutsche Oper am Rhein. Hij remplaceerde tijdens zijn studie in diverse beroepsorkesten en werd in 1997 uitgenodigd voor het Schleswig-Holstein Musikfestival Orchester. Sandor is sinds september 1999 verbonden aan de Philharmonie Zuid-Nederland. Naast deze vaste dienstbetrekking is Sandor ook actief met kamermuziek. Zo is hij sinds 2000 dirigent en oprichter van het “Limburgs Trombone Ensemble “. Hij speelt met zijn studiegenoten in het Limburgse koperkwintet “Southern  Brass “ en speelde jaren in het vermaarde groot koperensemble “ Flexible Brass “. Al sinds meerdere jaren is Sandor een veelgevraagd repetitor bij Harmonie- Fanfare en BrassBand gezelschappenBram Peeters (1979) speelt al sinds zijn 10e trombone. Hij studeerde aan de conservatoria van Maastricht en Rotterdam. Tijdens zijn studie was hij lid van het Jeugd Orkest Nederland, Nationaal Jeugd Orkest en het internationale Gustav Mahler Jugend Orchester en volgde hij masterclasses bij vele gerenommeerde trombonisten. Vanwege een buitengewone belangstelling voor oude muziek, ging hij barok trombone studeren aan de Hochschule für Musik Aachen. Hij is sinds 2003 als solotrombonist verbonden aan Holland Symfonia in Amsterdam. Naast zijn orkest baan en docerende activiteiten remplaceert hij bij diverse ensembles, symfonie- en barokorkesten in binnen- en buitenland.© Cs webdesign 2016